Home

Cara Memasak Sirap bandung selasih Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap bandung selasih di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap bandung selasih yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Sirap bandung, atau air bandung adalah nama dari minuman populer di Malaysia, Singapura dan Brunei. Minuman ini terdiri dari susu kental dibumbui sirup mawar yang memberikan warna merah muda. Sirap bandung merupakan adaptasi dari susu mawar yang disajikan di India.

Sirap bandung selasih - resepipouler.com Apabila aga-agar sudah sejuk sepenuhnya, boleh lah. Mee bandung is a cuisine that originally consisted only of noodles and eggs in addition to a soup made of a mixture of chili, onion, spices, shrimp paste and dried shrimp Later it was improved by the.

5 Bahan - Bahan Resepi Sirap bandung selasih

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap bandung selasih ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - sudu besar susu pekat manis.
  2. Sedia 1 - sudu sirap.
  3. Sedia 1 gelas - air.
  4. Sedia 1 - sudu kecil biji selasih.
  5. Sedia - Air batu secukupnya.

Bahannya simple saja dan cara untuk. Tak suka sirap bandung atau yang dah dimasukkan berbagai bahan di dalamnya. Masukkan biji selasih ke dalam mug dan dicampurkan air suam dan dikacau sehingga biji selasih kembang. Resepi sirap bandung ini kiriman kak raja.

3 Step by Step Sirap bandung selasih

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap bandung selasih pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Rendam biji selasih hingga kembang..
  2. Dalam gelas masukkan susu dan sirap.
  3. Masukan air kedalam gelas.kacau hingga sebati.kemudian masukkan selasih dan air batu secukupnya..

Yang pasti agar-agar Sirap Bandung dari hanya agar-agar merah biasa ini memang aakan menjadi makin sedap apabila ditambah susu. Resepi Agar-agar Sirap Bandung Yang Mudah Dan Sedap. Mee Bandung ( Set Lengkap ). Sirap Selasih, Cincau, Varieties of Cold Beverage, Orange Cordial, Sarsi Cordial, Air Bandung, Air Jagung,Ice Lemon Tea, Ice Water / Warm Water, Coffee Serve With Sugar & Creamer Sachet. Trova immagini stock HD a tema Bandung Sirap Bandung Air Bandung Drink e milioni di altre foto, illustrazioni e contenuti vettoriali stock royalty free nella vasta raccolta di Shutterstock.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap bandung selasih ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!