Home

Resepi Jus Oren Susu Manis Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Oren Susu Manis di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Oren Susu Manis yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Oren Susu Manis - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Jus Oren Susu Manis

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Oren Susu Manis ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - 3 biji oren kecil.
  2. Sedia 3 - sudu besar susu pekat.
  3. Sedia 50 ml - air masak susu manis.
  4. Sedia 1 - mangkuk kecil air batu.

3 Cara Memasak Jus Oren Susu Manis

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Oren Susu Manis pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Mula mula buka kulit oren. Buang biji oren dengan memicit satu demi satu ulas. Masukkan air dan oren sedikit demi sedikit ke tempat pengisar. Kisar..
  2. Tambah lagi oren, air dan susu pekat, kemudian kisar lagi. Tuang jus tersebut ke dalam gelas, guna tapis..
  3. Masukkan ais. Siap untuk minum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Oren Susu Manis ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!