Home

Cara Memasak Soda Bandung Saji Sedap 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Soda Bandung Saji di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Soda Bandung Saji yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Soda Bandung Saji - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Soda Bandung Saji

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Soda Bandung Saji ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 500 ml - air Soda.
 2. Sedia 3 sudu makan - krimer pekat manis.
 3. Sedia 3 sudu makan - susu cair.
 4. Sedia - Bahan Kiub Ais Sirap:.
 5. Sedia 1 sudu teh - sirap.
 6. Sedia 4 sudu makan - gula perang.
 7. Sedia 500 ml - air.

4 Instructions Soda Bandung Saji

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Soda Bandung Saji pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Didihkan air, gula perang dan sirap sehingga gula larut. Sejukkan dan tuang ke dalam acuan kiub ais dan bekukan. Kemudian masukkan kiub ais sirap yang telah beku tadi ke dalam gelas..
 2. Tuangkan susu pekat manis secukup rasa..
 3. Tuangkan air soda..
 4. Akhir sekali, tuangkan susu cair mengikut citarasa anda. Kacau rata dan sedia untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Soda Bandung Saji ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!