Home

Cara Memasak Agar-Agar Malaysia Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Agar-Agar Malaysia di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-Agar Malaysia yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Agar-agar adalah sejenis kuih berupa gel yang diperbuat daripada lumut laut atau dikenali juga dengan nama agar-agar. Serbuk agar-agar juga banyak digunakan dalam pencuci mulut lain. Agar-agar merupakan bahan bergelatin yang dihasilkan dari polysaccharide pada rumpai laut.

Agar-Agar Malaysia - resepipouler.com Play with millions of players around the world and try to become the biggest cell of all! Palm sugar jelly [ Agar-agar Gula Melaka ], Agar-agar/China-grass pudding i Kulfi falooda, Recette de confiture de fraises a l'agar agar. Agar Agar (also known as agar) is a hydrocolloid used for gelling at high temperatures and as a vegetarian gelatin substitute.

5 Ingredients of Resepi Agar-Agar Malaysia

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-Agar Malaysia ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 30 gm - agar agar tali.
  2. Sedia 1400 ml - air.
  3. Sedia 1 cawan - gula.
  4. Sedia - Pewarna merah, hijau dan kuning.
  5. Sedia 400 ml - susu cair.

It can be used to create hot gels and cold gels that don't melt at room. Agar - agar adalah makanan yang sangat cocok di santap di saat musim panas atau kemarau. Pada saat musim itu semua orang sangat ingin menikmati makanan yang benar - benar membuat tubuh. Live ile yeni versiyon Agario Oyun Sunucuları İle Zevkli Agar.io oyunları.

4 Cara Penyediaan Agar-Agar Malaysia

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-Agar Malaysia pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan. Panaskan api. Sediakan periuk berisi air. Masukkan agallr-agar tali dan masak hingga cair..
  2. Kacau sebati. Setelah cair masukkan gula. Kacau hingga gula melarut. Padamkan api.
  3. Bahagikan 3 warna masukkan ke dalam acuan. Ikut kreativiti sendiri. Baki adunan masukkan pula susu cair. Tips: potong kecil-kecil ya agar-agar berwarna dan jangan masukkan teralu banyak. Agak-agak sahaja bagi mengelakkan ia berderai ketika potong. 😁.
  4. Sejukkan dalam peti ais. Sedia untuk dihidang. 😘.

Control your cell and eat other players to grow larger! This is the great modification of all known browser game Agar.io. Now you have a lot of new features such as. Find here details of companies selling Agar Agar, for your purchase requirements. Agar agar can be found at most Chinese grocery stores.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-Agar Malaysia ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!