Home

Cara Memasak Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut Cepat 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut - resepipouler.com

11 Bahan - Bahan Resepi Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan A.
 2. Sedia 3 - biji telur.
 3. Sedia 1 - sudu kecil coconut pandan emulco atau pati perahan pandan.
 4. Sedia - Secubit garam.
 5. Sedia 100 ml - kotak santan (kotak kecil).
 6. Sedia 3 - sudu besar tepung gandum (sukat guna sudu sukatan metrik).
 7. Sedia - Bahan B.
 8. Sedia - Masak air gula dan sejukkan.
 9. Sedia 1 cawan - air + 2 sudu gula pasir + 2 sudu gula merah (ikut kemanisan kesesuaian tekak masing-masing).
 10. Sedia - Bahan C.
 11. Sedia 1 - sudu besar sudu minyak masak (bagi effect golden).

2 Cara - Cara Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut pula. Simple saja cuma 2 langkah.

 1. Cara - cara : 1. Masukkan semua bahan A, bahan B dan bahan C dan juga sedikit pewarna hijau dan blend halus. 2. Masukkan dalam bekas yang sesuai seperti tin foil 3. Panaskan terlebih dahulu Air Fryer suhu 140 C dalam 5 minit. 4. Masukkan bekas tadi dan bakar dlm AF suhu 180 C selama 10 minit. 6. Ting! Siap dan sedia untuk di makan..
 2. 7. Nak tengok bekas macam mana untuk bakar akok ni boleh tonton di https://www.youtube.com/watch?v=tvIHlqq3Nk8&t=93s.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Resepi Sedap, Mudah Dan Pantas Nak Buat Akok Kedut Air Fryer, Memang Berkedut ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!