Home

Cara Membuat Oreo Manggo Float Enak 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Oreo Manggo Float di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Oreo Manggo Float yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Oreo Manggo Float - resepipouler.com

9 Ingredients of Resepi Oreo Manggo Float

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Oreo Manggo Float ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan.
  2. Sedia 125 g - cream chesse.
  3. Sedia 1/2 cawan - yogurt.
  4. Sedia 1/4 cawan - susu pekat.
  5. Sedia 1/2 - peket oreo.
  6. Sedia 1 kotak - jus mangga marigold.
  7. Sedia 1 - bijik Buah mangga.
  8. Sedia 1 cawan - Whipping cream non dairy.
  9. Sedia - Pes mangga atau filling mangga.

15 Cara Penyediaan Oreo Manggo Float

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Oreo Manggo Float pula. Simple saja cuma 15 langkah.

  1. Penyediaan Cream Float ✓Langkah - langkah (mix kan) 🍒125g cream cheese +1/4 cawan susu pekat..
  2. 🍒dah sebati masuk yogurt 1/2 cawan dan 3sb jus mangga mix smpai sebati je matikan mixer dan asing kan dalam bekas.
  3. ✓dalam bekas lain 🍒1 cawan whipping sejuk mix sampai kental.
  4. 🍒kemudian Satukan adunan cheese dan whipping tadi kaup balik saja bagi rata.
  5. 🍒Masukkn 2sb filling mangga kacau rata.
  6. 🍒Pecah2 kan oreo jangan buang filling oreo.
  7. ✓penyediaan layer manggo float ⭐Sediakan bekas dan masukkan oreo yang dihancukan tadi..
  8. ⭐layer ke dua Letak pula cream float.
  9. ⭐Letak filling mangga dan mangga dadu sedikit.
  10. ⭐Layer lagi dgn cream float baru tabur oreo lagi.
  11. ⭐Dan ulang smpai abis..
  12. ⭐Hiaskan letak mangga dadu sedikit.
  13. ⭐Layer lagi dgn cream float baru tabur oreo lagi.
  14. ⭐Dan ulang smpai abis..
  15. ⭐Hiaskan letak mangga dadu ceri.sejukkn 2 jam di tempat beku.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Oreo Manggo Float ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!