Home

Cara Membuat Aiskrim vanila oreo Enak 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim vanila oreo di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim vanila oreo yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Peminat Oreo mesti minat Fudgy Oreo Brownies ni. Mana taknya, bayangkan makan brownies ni panas-panas. Emmm, tak cukup sekali makan, lagi-lagi makan dengan aiskrim vanila.

Aiskrim vanila oreo - resepipouler.com Peminat Ais krim Mcflurry Oreo McD tu korang boleh cuba resepi mudah ni okay. Selama ni tengok orang buat je kan. Homemade menggunakan bahan bahan simple dan cara buat pun memang mudah sangatlah.

7 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim vanila oreo

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim vanila oreo ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu cair.
  2. Sedia 1 tin - susu pekat.
  3. Sedia 1 liter - air masak.
  4. Sedia 1 - paket oreo.
  5. Sedia 4 - sdm tepung jagung.
  6. Sedia - Secubit garam.
  7. Sedia - Esen vanila.

Anda nak buat ais krim apa, anda yang tentukan sama ada rasa Oreo, Milo, coklat, pelangi, Vanilla dan sebagainya. Ada sesetengah orang yang membuat aiskrim mengikut kreativiti mereka yang tersendiri dengan mengkaji pembuatan aiskrim iaitu dengan menukar susu cair kepada susu lembu, tanpa susu dan ada juga membuat tanpa telur dan ovalet, jadi. Lihat juga resipi untuk Aiskrim vanila oreo, Vanilla Oreo Muffin, Oreo Burnt Cheesecake MYkif Cara buat aiskrim oreo yang paling simple, murah dan jimat. nyum nyum. Sebelum ini cik tom ada cuba dan kongsikan ->Resepi Aiskrim Coklat Mudah dan Sedap.

5 Instructions Aiskrim vanila oreo

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim vanila oreo pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Masukkan semua bahan kecuali oreo..
  2. Masak atas api sederhana. Tutup api bila dah panas. Tidak perlu mendidih. Ketepikan hingga sejuk..
  3. Patahkan biskut oreo. Masukkan ke dalam plastik aiskrim..
  4. Masukkan adunan aiskrim yang dah sejuk. Ikat plastik. Masukkan ke dalam freezer untuk disejuk beku..
  5. Siap dihidang bila dah beku..

Oleh sebab cik tom ini memang seorang penggemar aiskrim, cik tom telah merajinkan diri men"google" resepi buat aiskrim versi yang berlainan dan terjumpa satu Resepi Aiskrim Coklat Oreo Mudah dan Sedap dari [email protected] Kerana level kerajinan yang agak tinggi cik tom keesokkan harinya terus cik tom. Haa, menarik dan menjimatkan betul kan? Biasanya coklat choki-choki ni antara yang paling laris dan disukai ramai. Rasa lemak susu campur coklat memang sedap!

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim vanila oreo ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!