Home

Cara Membuat Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) Enak 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 300 ml - pati gula melaka.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia - Pati sirap (bancuh dgn air suam).
  4. Sedia - Ais.
  5. Sedia - Untuk hiasan.
  6. Sedia - Aiskrim vanilla.
  7. Sedia - Coklet coin.

3 Step by Step Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman)

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan, kemudian masukkan ais ke dalam gelas..
  2. Masukkan pati gula melaka, kemudian tuangkan susu cair dengan perlahan..
  3. Kemudian diikuti pati sirap yg telah dibancuh bersama air, letakkan aiskrim vanilla di atas sekali dan tabur coklet coin. Dah siap untuk di nikmati..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Sirap Bandung Float 3 Layer (Maraton Raya - #Minuman) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!