Home

Cara Memasak Air Sirap Asam Boi Mudah 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Sirap Asam Boi di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Sirap Asam Boi yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Sekiranya anda suka video ini sila Subscribe, Like , Comment dan Share. Original air sirap bandung hanya memerlukan sirap ros yang bergula dan susu cair (atau evaporated. Kami Adalah Pembekal Pati Jus Buah-Buahan Dan Serbuk Asam Putih ( Asam Best ) Serta Pengedar Pelbagai Perisa ( Flavour ) dan Kamikal.

Air Sirap Asam Boi - resepipouler.com Air rebusan digunakan untuk mengisar buah kedondong dan. Jangan guna asam boi yang besar. Nanti saya share di fb page.

3 Bahan - Bahan Resepi Air Sirap Asam Boi

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Sirap Asam Boi ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - sudu kecil ibu sirap.
  2. Sedia 3 - biji asam boi.
  3. Sedia 1 cawan - air sejuk.

Rasa macam nak order je sebalang…". Sekarang ni dah macam-macam benda dijual online, termasuklah makanan. Antara yang popular termasuklah jeruk mangga asam boi ni kan? "Asam boi" means preserved plum in Malay (not to be confused with "asam", which usually refers to tamarind). The kind used in the beverage is typically coated with powdered salt and sugar, which gives the dried fruit a dull, light gray color.

2 Instructions Air Sirap Asam Boi

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Sirap Asam Boi pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bahan-bahan membuat sirap asam boi. Campurkan kesemuanya di dalam gelas..
  2. Siap. Kalau hendak di minum sejuk bolehlah di tambah ais..

It is a snack typically imported from China. Lain-lain resepi air blh dirujuk di bawah. Find asam boi stock images in HD and millions of other royalty-free stock photos, illustrations and vectors in the Shutterstock collection. Thousands of new, high-quality pictures added every day. Asam boi memberikan rasa masam dan manis pada kuah ikan siakap yang di stim.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Sirap Asam Boi ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!