Home

Resepi Ais Krim Asam Masin Enak 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ais Krim Asam Masin di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Asam Masin yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim Asam Masin - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Ais Krim Asam Masin

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Asam Masin ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 600 ml - air suam.
  2. Sedia 5 - sudu perasa asam masin (saya guna jenama Double Lion).
  3. Sedia 9 - biji asam masin merah.
  4. Sedia 10 - sudu gula.

4 Step by Step Ais Krim Asam Masin

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Asam Masin pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Bancuh gula dan perasa asam masin dengan air. Kacau sebati..
  2. Asam masin dimasukkan ke dalam plastik ais krim..
  3. Tuangkan air asam masin ke dalam plastik ais krim berisi asam masin berkenaan. Simpulkan permukaan atas plastik. Ulangi langkah ini sehingga habis..
  4. Sejukbekukan ais krim ini semalaman. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Asam Masin ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!