Home

Resepi Kentang Cheese Air Fryer Cepat 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Kentang Cheese Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Kentang Cheese Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Kentang Cheese Air Fryer - resepipouler.com

9 Bahan - Bahan Resepi Kentang Cheese Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Kentang Cheese Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Bahan-bahan : A.
  2. Sedia 2 - biji ubi kentang.
  3. Sedia 1 - biji telur.
  4. Sedia Sedikit - garam Himalaya Pink.
  5. Sedia Sedikit - black paper.
  6. Sedia Sedikit - daun parsley.
  7. Sedia - Bahan-bahan : B.
  8. Sedia - Bread Crumbs (serbuk roti).
  9. Sedia - Untuk Sos Cheese tu kakmie beli yang instant.

4 Cara Memasak Kentang Cheese Air Fryer

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Kentang Cheese Air Fryer pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Kupas kulit dan potong kecik ubi kentang dan rebus sehingga empuk. Kemudian dilenyek menggunakan garfu..
  2. Masukkan telur,garam,lada hitam dan daun parsley ke dalam kentang lenyek tadi. Gaul sehingga sebati..
  3. Kemudian bentukkan ubi tadi seperti bebola dan salutkan keseluruhan permukaan bebola kentang dengan serbuk roti (bread crumbs)..
  4. Susun bebola kentang tadi ke dalam bukul air fryer. Set kan air fryer : ▪️suhu 180 darjah ▪️masa 8-10 minit ([email protected] minit sebelum habis masa boleh buka bakul untuk check). Kemudian boleh la dimakan bersama cheese dan sos..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Kentang Cheese Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!