Home

Cara Memasak Almond Matcha Enak 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Almond Matcha di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Almond Matcha yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Almond Matcha - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Almond Matcha

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Almond Matcha ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 360 ml - Susu Badam.
  2. Sedia 2 - Sudu Besar Gula.
  3. Sedia 1/2 - Sudu Besar Serbuk Matcha.
  4. Sedia 3 - Sudu Besar Air Panas.

3 Cara - Cara Almond Matcha

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Almond Matcha pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan dan panaskan air..
  2. Letak serbuk matcha ke dalam mangkuk, bersama air panas dan gula. Kacau sehingga serbuk dan gula hancur dan tidak berketul. Kacau dengan pengacau khas untuk lebih halus dan mudah sebati serbuk..
  3. Kemudian, letakkan susu almond bersama sebatian matcha tadi. Dan kacau sebatikan. Dan boleh menikmati ketika sejuk atau begitu sahaja..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Almond Matcha ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!