Home

Cara Membuat Green Tea Cepat 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Green Tea di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Green Tea

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh hijau.
  2. Sedia 1 cawan - air panas.
  3. Sedia - Sehiris lemon.
  4. Sedia 1/2 - sudu kecil madu.

1 Cara Membuat Green Tea

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Panaskan air. Masukkan air panas td ke dalam cawan.Rendam uncang teh hijau. Masukkan madu dan sepotong lemon. Sedia untuk di minum suam-suam..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!