Home

Cara Membuat MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd Cepat 11 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Wrap the garlic bulb in aluminium foil and place on a roasting tray. Spread the bread with the garlic butter. Divide the cooked wild mushrooms between bowls, ladle over the soup and sprinkle with the chervil.

MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd - resepipouler.com Pour soup into individual soup bowls and serve immediately with the garlic bread. Serve the Garlic and Mushroom Soup along with grilled toast topped with sauteed Mushrooms, along with a bread like Muesli Pumpkin Bread Recipe or To serve the Garlic and Mushroom Soup, pour a ladle of soup in serving bowl and place the grilled toast topped with mushroom topping by the side. Peel a garlic clove and cut it in half and rub the garlic all over the bread.

11 Ingredients of Resepi MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - sudu mentega.
  2. Sedia 1 tin - cendawan butang (hiris/potong kecil).
  3. Sedia 300 ml - air.
  4. Sedia 500 ml - susu segar.
  5. Sedia 2 ulas - bawang putih - cincang halus.
  6. Sedia 1 keping - kiub ayam.
  7. Sedia 1 - biji bawang Holland - hiris/potong kiub kecil2.
  8. Sedia 1/2 sudu teh - daun parsley.
  9. Sedia 1/2 sudu teh - lada hitam.
  10. Sedia 1 - sudu tepung gandum.
  11. Sedia - Garam secukup rasa.

This helps infuse the garlic flavour into the bread without it being overpowering. I'll be talking about this more in a future post though. Mushroom Millet Soup with Cheezy Garlic Bread. Garlic Mushroom Soup recipe: Try this Garlic Mushroom Soup recipe, or contribute your own.

8 Cara - Cara MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Panaskan periuk dan masukkan mentega. Tumis bawang putih dan bawang Holland hingga layu..
  2. Masukkan air, kiub ayam dan lada hitam. Biar mendidih..
  3. Masukkan pula cendawan butang, susu, serbuk daun parsley dan garam secukupnya. Kacau..
  4. Bancuh tepung gandum dengan sedikit air dan tuang ke dalam periuk tadi. Kacau sebati sehingga sup masak elok dan pekat..
  5. Sediakan pula roti perancis. Hiris. Ambil 2 ulas bawang putih dan Bakar sekejap. Kemudian cincang..
  6. Masukkan 2 sudu mentega dalam bekas dan campurkan bawang putih, mixed herbs dan serbuk oregano. Kacau hingga sebati..
  7. Sapukan pes ini ke atas roti perancis. Kemudian masukkn ke dalam air fryer dan bakar sehingga garing. Boleh juga di masak di dalam kuali leper sehingga roti kekuningan dan garing..
  8. Siap untuk dihidangkan bersama mushroom soup..

Saute bread crumbs in the remaining olive oil. Make the most of mushrooms with this comforting mushroom soup recipe made with cream, onions and garlic. Serve for lunch or as a starter with crusty bread. This mushroom soup is packed full of flavor from two varieties of mushrooms, red wine, fresh thyme and, of course, the roasted garlic, which makes it feel special. If you roast the garlic in advance, this recipe comes together in no time at all.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi MUSHROOM SOUP with GARLIC BREAD #phopbylinimohd ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!