Home

Cara Membuat Dalgona Coffee Latte Enak 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Dalgona Coffee Latte di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Dalgona Coffee Latte yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Dalgona Coffee Latte - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Dalgona Coffee Latte

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Dalgona Coffee Latte ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar Coffee Latte.
  2. Sedia 4 - sudu besar gula molasses.
  3. Sedia 300 ml - susu segar full cream.
  4. Sedia 1 cawan - ais.
  5. Sedia 2 - sudu besar chocolate rice.

2 Step by Step Dalgona Coffee Latte

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Dalgona Coffee Latte pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Bancuh coffee latte bersama gula. Putar guna mixer hingga kembang berkrim..
  2. Letak ais dalam 2 biji cawan, bahagi sama rata. Tuangkan susu. Paipkan coffee yang diputar tadi ke dalam cawan. Hias dengan chocolate rice..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Dalgona Coffee Latte ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!