Home

Resepi Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman Enak 11 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman - resepipouler.com

11 Ingredients of Resepi Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 11 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - cendol.
  2. Sedia - Santan segar.
  3. Sedia - Sagu yang telah dimasak (diwarnakan).
  4. Sedia - Jagung krim.
  5. Sedia - Mangga.
  6. Sedia - Betik.
  7. Sedia - Pisang.
  8. Sedia - Biji selasih (diwarnakan).
  9. Sedia - Air gula kabung.
  10. Sedia 1 cawan - pulut yang telah dimasak.
  11. Sedia - Ketulan ais yang disagat.

2 Cara Membuat Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman

Dah ada 11 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Ambil mangkuk, masukkan cendol, pulut, air gula kabung dan santan secukup rasa.
  2. Tambahkan potongan buah-buahan, 1 sudu jagung krim tin bersama sagu dan juga biji selasih. Sedia untuk dihidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Mixed Fruit Cendol Pulut for Iftar #MaratonRaya #Minuman ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!