Home

Cara Memasak Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L - resepipouler.com

15 Ingredients of Resepi Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 15 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 500 g - Beef ribs.
 2. Sedia - Sos Perapan.
 3. Sedia 2 - TS Kicap cair (Yeo’s Soy sauce).
 4. Sedia 2 - TS Kicap Manis (Jalen Lemak Manis).
 5. Sedia 1 - TS Sos Tiram.
 6. Sedia 3 - TS Jus Pear/Epal/Kiwi.
 7. Sedia 3 ulas - bawang putih (slices).
 8. Sedia 1/2 - ts Garam/ bahan perasa.
 9. Sedia 1 - ts Brown Sugar.
 10. Sedia 1 - TS Corn Syrup/Madu.
 11. Sedia 1/2 - ts blackpepper.
 12. Sedia 1/2 - ts white pepper.
 13. Sedia 1/2 - ts garlic powder (optional).
 14. Sedia - Dalam Kuali.
 15. Sedia 1 - TS tepung jagung.

4 Cara Penyediaan Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L

Dah ada 15 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L pula. Simple saja cuma 4 langkah.

 1. Bahan2 sos campur semua kacau sebati..
 2. Masukkan daging dan sos ke dalam plastik sealer dan perap selama beberapa jam. Saya perap 12 jam. Paling kurang 2 jam. Separuh masa boleh pusingkan perapan biar sekata..
 3. Susun dalam air fryer,set suhu 190,15 minit. Balikkan daging, pergi ke suhu 190 selama 10 minit. Boleh buka sekejap untuk tengok daging bahagian dalam,sebab saiz daging tak sama semua..
 4. Sos lebihan perapan masukkan dlm kuali dan masak sampai mendidih,campurkan bancuhan tepung jagung sesudu kacau sampai pekat likat,tambah lagi blackpepper untuk rasa yg lebih kick. Boleh letak mushroom kalau suka..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Smoked Korean BBQ ribs Air Fryer Tefal 4.2L ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!