Home

Cara Memasak Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 Enak 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jeruk Mangga Masam Manis
#maratonraya
#kudapan
#minggu4 - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - biji buah mangga.
  2. Sedia 2 - biji cili padi.
  3. Sedia 1 - sudu gula.
  4. Sedia - Beberapa biji asam boi.

2 Cara Penyediaan Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Kupas buah,potong mengikut saiz yg sesuai..
  2. Gaulkan bersama gula,cili api dan asam boi. Simpan dalam bekas untuk semalaman..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jeruk Mangga Masam Manis #maratonraya #kudapan #minggu4 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!