Home

Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - kiub Winter Melon Sea Bird’s Nest Agar.
  2. Sedia 250 ml - Air (letak 500ml kalau tak nak texture jelly).
  3. Sedia - Optional.
  4. Sedia 1 - genggam Ais.

5 Cara Memasak Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Didihkan air.
  2. Ambil satu kiub dan keluarkan dari plastim.
  3. Masukkan ke dalam air dan kacau sampai semua larut.
  4. Tutup api dan biarkan sejuk.
  5. Boleh minum terus panas-panas, atau letak ais. Kalau nak texture jelly, biarkan selama 15-30 minit dalam fridge.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sea Bird’s Nest Winter Melon Agar Drink ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!