Home

Cara Memasak Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ikan Talapia Bakar
#marathonRaya
#ikan
#minggu3 - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - ekor ikan talapia.
  2. Sedia 1/2 - lemon.
  3. Sedia - Garam,.
  4. Sedia - bara api atau grill pan.

1 Cara Penyediaan Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Ikan dilumur dengan lemon dan garam. Sedia untuk di bakar. Sesudah siap ikan bakar itu masak, boleh la sediakan bahan cicahan air asam jawa atau air asam pelam. Siap untuk dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ikan Talapia Bakar #marathonRaya #ikan #minggu3 ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!