Home

Resepi Susu Kurma Cincau Sedap 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Susu Kurma Cincau di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Susu Kurma Cincau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Susu Kurma Cincau - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Susu Kurma Cincau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Susu Kurma Cincau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 13 - biji Kurma Madu.
  2. Sedia 1 gelas - Susu Segar.
  3. Sedia - Cincau secukupnya.

3 Cara Penyediaan Susu Kurma Cincau

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Susu Kurma Cincau pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bahan2 yg diperlukan..
  2. Kisar susu dengan kurma. Jika kurma keras boleh rendam sebentar dengan air panas sehingga lembut..
  3. Masukkan ke dalam gelas. Tambah ais dan cincau secukupnya. Sedia dihidangkan. Boleh tambah gula / madu ikut kesesuaian. Cikna tak tambah sebab kurma madu dah manis 😊.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Susu Kurma Cincau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!