Home

Cara Membuat Jus Tembikai Kuning Cepat 1 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Jus Tembikai Kuning di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Jus Tembikai Kuning yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Jus Tembikai Kuning - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Jus Tembikai Kuning

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Jus Tembikai Kuning ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Sebelah buah tembikai kuning.
  2. Sedia 2 - sudu besar gula.
  3. Sedia 2 cubit - garam halus.
  4. Sedia Sedikit - ais.

1 Step by Step Jus Tembikai Kuning

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Jus Tembikai Kuning pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Potong2 buah tembikai..buang biji..kisar buah bersama gula & garam..siap..boleh tuang ke dalam gelas bersama air..minum sejuk2 segar rasa tekak๐Ÿ˜Š๐Ÿ‘.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Jus Tembikai Kuning ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!