Home

Cara Membuat Apam Inti Bluberri Jem Enak 8 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Apam Inti Bluberri Jem di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Apam Inti Bluberri Jem yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Agli studenti che rinnoveranno l'abbonamento annuale online a settembre e usufruiranno del voucher, APAM offre un ulteriore sconto sull'abbonamento proporzionale alla tipologia di abbonamento. Il voucher può essere speso per l'acquisto di un successivo abbonamento intestato alla stessa persona. Learn how to make blueberry jam from scratch with this easy recipe.

Apam Inti Bluberri Jem - resepipouler.com This jam recipe is incredibly easy to make! Just make sure to defrost the blueberries before you add to. In fact, this Instant Pot Blueberry Jam may be the easiest thing I've ever pressure cooked!

8 Ingredients of Resepi Apam Inti Bluberri Jem

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Apam Inti Bluberri Jem ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - butir telur.
  2. Sedia 110 gr - gula halus.
  3. Sedia 180 gr - tepung gandum.
  4. Sedia 80 ml - susu full cream.
  5. Sedia 1 - sdt ovalet.
  6. Sedia 1 - sdt perasa vanila.
  7. Sedia 1 - sdt baking powder.
  8. Sedia 1/4 - sdt garam.

I peeked in at it every so often, gave it a stir, and. A wide variety of blueberry jam options are available to you Our homemade blueberry jam simply uses sugar, lemon juice, and liquid pectin. Follow our canning instructions to enjoy the jam throughout the year. Making blueberry jam from scratch is a perfect way to preserve the taste of this sweet and tangy summer fruit.

8 Cara Membuat Apam Inti Bluberri Jem

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Apam Inti Bluberri Jem pula. Simple saja cuma 8 langkah.

  1. Sediakan semua bahan..
  2. Pertama sekali ayak tepung gandum bersama baking powder.
  3. Kacau telur, perisa vanila, dan gula halus sampai mengembang pada speed tinggi. Lalu masukkan tepung gandung secara bergantian dengan susu full cream pada speed rendah..
  4. Terakhir selali masukkan ovalet. Dan aduk lagi sebentar sampai adonan nampak halus dan licin..
  5. Bagikan kepada beberapa warna yang di sukai. Masukkan dalam piping bag atau plastik makanan. Dan paipkan sedikit ke dalam kertas acuan. Beri sedikit bluberri jem di bagian tengah. Paipkan lagi di bagian atas sampai mendekati paras kertas acuan. Jangan terlampau penuh. Satgi mengembang jadi tumpah pulak.
  6. Panaskan pengukus dan kukus selama 10 menit dengan api sedang. Jangan lupa bagian penutup di beri alas kain bersih agar uap panas tidak menitis ke apam, yang menjadikan permukaan apam tidak cantik..
  7. Angkat dan dinginkan..
  8. Apam inti bluberri jem sedia untuk di hidangkan.

Boleh tukar filling (inti) apam ni dengan inti pilihan contoh : sekaya. Put the jars in a boiling water bath. Crush blueberries one layer at a time. Apam kampung gula merah ini sememangnya gebu dan sangat lembut sehingga keesokan paginya. Mengikut cara pemilik resepi, yis kering dilarutkan terlebih dahulu dalam air suam untuk pastikan ianya aktif atau tidak.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Apam Inti Bluberri Jem ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!