Home

Cara Membuat Agar-agar roti (juadah berbuka) Cepat 5 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Agar-agar roti (juadah berbuka) di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Agar-agar roti (juadah berbuka) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Agar-agar roti ni juga dikenali dengan nama puding roti. Resepi agar-agar roti ni sangat mudah untuk disediakan dan juga sedap. Kalau ada lebihan roti dirumah boleh guna untuk membuat agar-agar roti Malam pula kurang dah selera tengok roti kosong bila ada juadah berbuka yang lain.

Agar-agar roti (juadah berbuka) - resepipouler.com Waalaikum salam ummi Agar agar tembikai sedap sekali kelihatan cantik banget👍🙏. CARA MEMASAK: Masak agar-agar tali bersama air hingga larut. Lihat juga resep Agar-agar susu roti tawar simple enak lainnya.

7 Ingredients of Resepi Agar-agar roti (juadah berbuka)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Agar-agar roti (juadah berbuka) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - pack agar2 tali (25g).
  2. Sedia 3 - sudu besar gula.
  3. Sedia 5 cawan - air.
  4. Sedia - blend.
  5. Sedia 1 tin - susu cair.
  6. Sedia 4-5 keping - roti.
  7. Sedia 1 cawan - susu pekat.

Contact Kongsi Juadah Berbuka Puasa on Messenger. Layers of agar agar thickened coconut milk and pandan juice made this beautifully layered agar agar santan Agar agar roti ni rasanya tak jauh beza ngan puding roti kak Hana tu. Cuma bezanya rasa roti masam manis: Juadah berbuka puasa. HESTI'S KITCHEN : yummy for your tummy: Puding.

5 Instructions Agar-agar roti (juadah berbuka)

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Agar-agar roti (juadah berbuka) pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Didihkan air dan masukkn gula dan agar2 tali..
  2. Masak agar2 sehingga larut prlahankan api.
  3. Masukkn bahan diblend masak sehingga mendidih dan tutup api. kacau selalu supaya tidak berketul.
  4. Bahagikn kepada beberapa warna dan tuang perlahan2 dlm acuan.
  5. Sejukkn 2-3 jam dan boleh dihidangkan.

Agar-Agar Puding Roti Gardenia Sukatan Cawan. Puding Roti Zebra sedap semudah ABC Tanpa telur, tanpa mixer, tanpa oven, tanpa kukus. Agar - agar adalah makanan yang sangat cocok di santap di saat musim panas atau kemarau. Pada saat musim itu semua orang sangat ingin menikmati makanan yang benar - benar membuat tubuh menjadi segar.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Agar-agar roti (juadah berbuka) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!