Home

Resepi Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau)

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia - Bahan.
 2. Sedia 2 cawan - bubur jagung.
 3. Sedia 1/2 cawan - air suam.
 4. Sedia 1 - @ 2 sudu besar gula.
 5. Sedia - secubit garam.

7 Cara Penyediaan Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau)

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) pula. Simple saja cuma 7 langkah.

 1. Cara -sebatikan semua bahan diatas..hingga gula larut.
 2. Masukkan kedalam plastik aiskrim.. ikat dengan kemas...
 3. Beku didalam peti sejuk selama 3 jam...
 4. Siap...
 5. .
 6. .
 7. .

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Malaysia (Durian kacang hijau) ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!