Home

Cara Membuat Que Sera Sera Juice Sedap 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Que Sera Sera Juice di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Que Sera Sera Juice yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Que Sera Sera Juice - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Que Sera Sera Juice

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Que Sera Sera Juice ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang green tea.
  2. Sedia 1 - sudu besar madu.
  3. Sedia 5 helai - daun pudina.
  4. Sedia 1 potong - buah oren.
  5. Sedia 1 cawan - air panas.
  6. Sedia 1 - mangkuk kecik ais kiub.

4 Instructions Que Sera Sera Juice

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Que Sera Sera Juice pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Rendam air green tea dengan air panas.. Biarkan sehinnga suam.
  2. Pada cawan berlainan. Masukkan 1 sudu besar madu asli.
  3. Masukan 1potong buah oren.
  4. Penuhkan cawan dengan air green tea yang telah dinrendam. Masukkan juga beberapa helai daun pudina dan tambahkan dengan ais kiub ikut citarasa.. Sedia dihidangkan.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Que Sera Sera Juice ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!