Home

Cara Membuat Ais Krim Strawberi KitKat Sedap 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ais Krim Strawberi KitKat di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim Strawberi KitKat yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim Strawberi KitKat - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Ais Krim Strawberi KitKat

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim Strawberi KitKat ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1/2 - susu tin susu sejat.
  2. Sedia 1 - sudu besar susu pekat.
  3. Sedia 1 - sudu besar ovallete.
  4. Sedia 5 - biji strawberi (dipotong kecil).
  5. Sedia 2 - bungkus Kitkat (dipotong kecil).

4 Cara - Cara Ais Krim Strawberi KitKat

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim Strawberi KitKat pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Susu sejat dimasukkan ke dalam freezer selama 3jam (tujuan untuk memudahkan proses pembekuan ais krim nanti).
  2. Masukkan susu sejat, susu pekat dan ovallete dan ke dalam mangkuk mixer. Pukul dengan kelajuan sederhana atau laju sehingga adunan menjadi kental (tempoh bergantung kepada keupayaan mixer masing-masing). Saya ambil masa 30minit juga untuk menjadikan adunan ini kental..
  3. Strawberi dan Kitkat dimasukkan ke dalam adunan yang kental tadi. Gaul sebati. Masukkan ke dalam bekas. Sejukbekukan selama 24jam untuk hasil yang lebih baik..
  4. Cadangan Hidangan : Scope ais krim. Hiasi dengan coklat syrup dan hirisan Kitkat serta strawberi. Selamat mencuba..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim Strawberi KitKat ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!