Home

Resepi Minuman Soya Teh Hijau Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Minuman Soya Teh Hijau di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Minuman Soya Teh Hijau yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Minuman Soya Teh Hijau - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Minuman Soya Teh Hijau

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Minuman Soya Teh Hijau ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 2 - sudu besar teh hijau Thai.
  2. Sedia 2 cawan - air panas.
  3. Sedia 4 - sudu besar susu pekat manis.
  4. Sedia 1 cawan - minuman Soya Yeo's.
  5. Sedia 1/4 cawan - Ketulan ais.

1 Instructions Minuman Soya Teh Hijau

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Minuman Soya Teh Hijau pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Bancuh teh hijau dengan ais panas. Tapis biarkan sejuk. Sediakan gelas. Masukkan 2 sudu kecil susu pekat manis. Tuang susu soya hingga separuh gelas. Tambah ketulan ais dan akhir sekali tuang teh hijau. Kacau sebelum di minum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Minuman Soya Teh Hijau ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!