Home

Resepi Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya Sedap 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - sudu serbuk teh.
  2. Sedia - Susu pekat.
  3. Sedia - Cincau.

1 Cara - Cara Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya pula. Simple saja cuma 1 langkah.

  1. Rendam serbuk teh dgn air mendidih. Beberapa minit kemudian tapiskan serbuk teh. Masukkan susu pekat ikut kemanisan yang dikehendaki. Masukkan cincau dan ais batu. Siap.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Teh Ais Cincau #minuman #maratonraya ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!