Home

Resepi Sirap Oren Lejen Enak 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sirap Oren Lejen di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Oren Lejen yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sirap Oren Lejen - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Sirap Oren Lejen

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Oren Lejen ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Pes sirap.
  2. Sedia - Oren sunkist.
  3. Sedia - Gula secukupnya.
  4. Sedia - Ais batu.

2 Step by Step Sirap Oren Lejen

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Oren Lejen pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Saya twist sikit air sirap oren ini. Bancuh air oren macam biasa dan sejukkan dalam petiais..
  2. Untuk bahagian sirapnya, saya bancuh sedikit sirap, air dan sedikit gula. Dan saya bekukan. Semasa menghidang masukkan ketulan ais sirap kedalam jug air oren. Barulah nampak cantik😊. Sila cuba ya puan puan👌🏻.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Oren Lejen ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!