Home

Cara Membuat Sirap Pudina merdeka Mudah 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Sirap Pudina merdeka di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sirap Pudina merdeka yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Jom buat sendiri di rumah + boleh buat sirap gula berperisa lagi 😌 #homemade #sirapgula #pudina #dapoqberasap #dapoqberasapbybabazayd. Pada musim bunga lewat ia datang masa untuk mengumpul tanaman pertama pudina. Untuk membuat stok, sayuran pedas potong boleh dikeringkan.

Sirap Pudina merdeka - resepipouler.com Jika mempunyai sebarang kemusykilan sila hubungi AJK surau Pudina. Kumpulan Berita PAPUA MERDEKA Terbaru Hari Ini. big carousel. 'Papua Bakal Merdeka', Bintang Kejora Dikibarkan Serentak di Banyak Negara. Kamaruddin dulunya Panglima Gerakan Aceh Merdeka (GAM) untuk wilayah Nisam, Aceh Utara.

4 Bahan - Bahan Resepi Sirap Pudina merdeka

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sirap Pudina merdeka ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 250 ml - air.
  2. Sedia 2 - sudu gula.
  3. Sedia - #souledout spewarna sirap.
  4. Sedia - pudina.

Ais Lemon Pudina & Ais Lemon Pudina Laici Asam Boi. Pudina Thogayal recipe with step by step pictures and video. Recipe for Tamilnadu style Pudina Thogayal / Mint chutney for rice made with the addition of coconut and lentils. Inilah masanya untuk anda menunjukkan skill memasak dalam menyediakan juadah menyelerakan untuk seisi keluarga.

3 Cara Membuat Sirap Pudina merdeka

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sirap Pudina merdeka pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Bahan yang perlu kita sediakan.
  2. Masukkan gula dan sirap kemudian masukkan air kemudian kacau sehingga sebati.
  3. Masukkan Pudina. taraa siap untuk di hidangkan. selamat mencuba.

Pudina rice or mint rice is a rice recipe made using mint leaves and mint is commonly called as Pudina can be used to make many other varieties of recipes like pudina chutney which I have. Pudina antara tanaman yang mudah untuk tanam. Di Malaysia sukar untuk kita mendapat benih pudina berkualiti. Apa yang saya buat adalah dengan membeli sahaja beberapa keratan pudina di. Hurix sirap ubat batuk ni saya pernah minum untuk hilangkan batuk.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sirap Pudina merdeka ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!