Home

Resepi Green Tea Honey Ginger Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Green Tea Honey Ginger di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea Honey Ginger yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea Honey Ginger - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Green Tea Honey Ginger

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea Honey Ginger ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 - uncang teh hijau.
  2. Sedia 1 - inci halia.
  3. Sedia 2 - sdb madu.
  4. Sedia 2 cawan - air masak.

2 Cara Penyediaan Green Tea Honey Ginger

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea Honey Ginger pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Rebus teh hijau bersama 2 cawan air dan juga halia.
  2. Masak sehingga mendidih, boleh diminum bersama madu.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea Honey Ginger ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!