Home

Resepi Sunquick Susu Ala Vitagen Sedap 4 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Sunquick Susu Ala Vitagen di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Sunquick Susu Ala Vitagen yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Sunquick Susu Ala Vitagen - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Sunquick Susu Ala Vitagen

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Sunquick Susu Ala Vitagen ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 - sudu besar oren sunquick.
  2. Sedia 4 - sudu besar susu pekat.
  3. Sedia 400 ml - air panas.
  4. Sedia - Ais secukupnya.

2 Cara Membuat Sunquick Susu Ala Vitagen

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Sunquick Susu Ala Vitagen pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Masukkan oren sunquick dan susu pekat ke dalam cawan. Bancuh dengan air panas dan godak lama sikit supaya susu tidak pecah..
  2. Akhir sekali masukkan ais secukupnya dan sedia untuk diminum..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Sunquick Susu Ala Vitagen ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!