Home

Resepi Chocolate Banana Sandwich Mudah 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Chocolate Banana Sandwich di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chocolate Banana Sandwich yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chocolate Banana Sandwich - resepipouler.com

4 Ingredients of Resepi Chocolate Banana Sandwich

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chocolate Banana Sandwich ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 4 keping - roti putih.
  2. Sedia 2 - biji pisang berangan.
  3. Sedia - Secukupnya chocolate spread.
  4. Sedia 2 keping - cheese.

3 Cara Memasak Chocolate Banana Sandwich

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chocolate Banana Sandwich pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan. Ambil kepingan roti, satu bahagian diletak cheese..
  2. Potongkan pisang, susun di atas kepingan roti yang diletak cheese tadi. Ambil lagi bahagian sebelah, sapukan chocolate spread. Kalau banyak, lagi sedap..
  3. Gandingkan kepingan roti yang disapu chocolate bersama bahagian yang berisi pisang dan cheese. Bakar menggunakan sandwich toast. Sedia dihidang!!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chocolate Banana Sandwich ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!