Home

Cara Memasak Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * Mudah 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * - resepipouler.com

7 Ingredients of Resepi Thai Green Tea with Black Pearl Bubble *

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - sudu besar Serbuk Teh Hijau Thai.
  2. Sedia 4 - sudu besar susu pekat.
  3. Sedia - Air panas.
  4. Sedia Sedikit - gula.
  5. Sedia - Susu segar (sy guna Dutch Lady Full Cream).
  6. Sedia - Ais.
  7. Sedia - Black Pearl Bubble.

6 Cara Membuat Thai Green Tea with Black Pearl Bubble *

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Ni rupa plastik Serbuk Teh Hijau Thai.
  2. Bancuh serbuk teh dengan air panas..
  3. Masukkan susu pekat dan gula. Kacau sebati..
  4. Di dalam gelas berisi 3/4 ais, tapis bancuhan teh hijau susu tadi..
  5. Masukkan susu segar sehingga penuh gelas..
  6. Masukkan Black Pearl Bubble. Sedia untuk dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Thai Green Tea with Black Pearl Bubble * ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!