Home

Cara Memasak Ais Krim KitKat Sedap 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Ais Krim KitKat di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ais Krim KitKat yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ais Krim KitKat - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Ais Krim KitKat

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ais Krim KitKat ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - air 7up.
  2. Sedia 3 - paket kitkat 17gm.
  3. Sedia - bekas aiskrim.

2 Cara Membuat Ais Krim KitKat

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ais Krim KitKat pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakn bahan-bahan iaitu kitkat, air 7up dan bekas aiskrim. Coklat kitkat dipotong dan dihiris. Masukkan air 7up ke dalam bekas aiskrim. Jangan penuh supaya coklat kitkat hancur dapat masuk ke dalam bekas aiskrim..
  2. Tutupkan bekas aiskrim dan sejukkan semalaman. Dah siap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ais Krim KitKat ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!