Home

Cara Membuat Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman - resepipouler.com

8 Ingredients of Resepi Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 8 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 kotak - kecil susu dutch lady*.
  2. Sedia 1/2 tin - Jagung (brand adabi)*.
  3. Sedia 5 - sudu gula*.
  4. Sedia 1/4 tin - susu cair*.
  5. Sedia 1/4 tin - susu pekat*.
  6. Sedia 4 - sudu kordial jagung*.
  7. Sedia 2 cawan - air*.
  8. Sedia - Ais.

2 Cara Membuat Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman

Dah ada 8 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Campurkan semua bahan yang bertanda*dan kisar selama 1 minit..
  2. Tuangkan ke dalam bekas dan tambahkan ais..siap!! Sedia untuk di minum...

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Ayaq Jagung Piaww. #MarathonRaya  #minggu2 #minuman ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!