Home

Resepi Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak Cepat 9 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Video ini tentang cara untuk beli aiskrim nestle secara online. Link website: Inilah Cara Memesan Ais Krim Nestlé Secara Online & Dihantar Terus Ke Pintu. Get ready for an ice cream with a twist.

Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak - resepipouler.com Sekali beli, kejap je dah habis. Kalau boleh buat sendiri bagus ni…". Bila tiba musim cuti sekolah, mak-mak mesti makin sibuk di rumah.

9 Ingredients of Resepi Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 9 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu cair *.
  2. Sedia 1 cawan - air *.
  3. Sedia 1/2 tin - susu pekat *.
  4. Sedia 1 - sudu besar ovalette *.
  5. Sedia 1/2 - tudung esen vanilla *.
  6. Sedia 1 cawan - milo.
  7. Sedia 1 1/2 - sudu besar nescafé.
  8. Sedia sedikit - chocolate chips (optional).
  9. Sedia 2-3 - packet kecil chipsmore (optional).

Milo brand is the world's leading chocolate malt beverage. A popular product for food service operators especially in Asia, Africa and Oceania. Good food, good life - that is what we stand for. Everything you need to know about Nestlé is here: brands, key figures, milestones.

6 Cara Penyediaan Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak

Dah ada 9 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Pukul bahan yang bertanda (*) sehingga kembang di dalam bekas yang besar sebab nanti dia akan kembang 2 kali ganda..
  2. Masukkan sedikit demi sedikit serbuk milo dan serbuk nescafé. nescafé tu campurkan dulu dengan sedikit air. kacau rata dan pukul guna mixer untuk ratakan lagi..
  3. Hancurkan chipsmore dan masukkan chocolate chips di dalam bekas dan kacau rata. (jangan pukul).
  4. Masukkan dalam bekas aiskrim untuk dapatkan feel aiskrim 😂.
  5. Nak cantikkan lagi, taburkan sedikit milo dan chocolate chips. baru nampak mahal 😛.
  6. Masukkan dalam peti sejuk dan bekukan semalaman! kalau buat time malam lagi baik. nanti takdelah anak-anak asyik buka peti ais tanya dah siap ke belum 👀.

This Nestle product by Milo is a delicious fortified chocolate chocolate flavored drink mix. Milo makes a fantastic hot or cold beverage. Buy nestle milo and get the best deals at the lowest prices on eBay! Great Savings & Free Delivery / Collection on many items. eBay. nestle milo. The MILO® Discovery Tour aims to enhance the learning and discovery of science, sports and.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim Neslo Milo Tabur #widadmasak ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!