Home

Cara Membuat Roti Susu Gula Melaka Mozarella Cepat 3 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Roti Susu Gula Melaka Mozarella di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Roti Susu Gula Melaka Mozarella yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Roti Susu Gula Melaka Mozarella - resepipouler.com

3 Ingredients of Resepi Roti Susu Gula Melaka Mozarella

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Roti Susu Gula Melaka Mozarella ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 3 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 200 gram - mozzarella.
  2. Sedia 8 keping - roti Gardenia.
  3. Sedia 1 - tiub susu manis gula melaka.

2 Step by Step Roti Susu Gula Melaka Mozarella

Dah ada 3 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Roti Susu Gula Melaka Mozarella pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Sediakan bahan-bahan seperti di dalam gambar dibawah. Letakkan mozzarella yang dipotong kiub. Seterusnya, picit susu ke atas mozzarella. Tekap dengan roti yang lain. Gunakan gelas sebagai acuan dan tekap roti sehingga jadi bentuk bulat..
  2. Goreng roti ke dalam minyak yang sederhana panas dan balikkan. Angkat dan toskan. Siap untuk dihidang..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Roti Susu Gula Melaka Mozarella ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!