Home

Cara Memasak Aiscream Malaysia jagung Enak 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Aiscream Malaysia jagung di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiscream Malaysia jagung yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Aiscream Malaysia jagung - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Aiscream Malaysia jagung

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiscream Malaysia jagung ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu cair.
  2. Sedia 1/2 tin - susu pekat.
  3. Sedia 5 - sudu gula.
  4. Sedia - isi jagung.
  5. Sedia - perisa jagung.

5 Cara Memasak Aiscream Malaysia jagung

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiscream Malaysia jagung pula. Simple saja cuma 5 langkah.

  1. Bahan yang perlu kita sediakan.
  2. Masukkan susu cair, gula dan juga susu pekat kacau sehingga sebati.
  3. Kemudian masukkan perisa jagung dan isi jagung.
  4. Kacau sehingga ia megelegak. tutup api dan tunggu ia sejuk baru masuk ke dalam plastik aiskrim dan masukkan ke bahagian sejuk beku dalam peti ais untuk semalam...
  5. Taraa da siap.. selamat mencuba senang dan mudah. TIPS:nak masak guna air tapis kerana ia dapat mengelak dari anak sakit tekak,.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiscream Malaysia jagung ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!