Home

Resepi Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang - resepipouler.com

15 Ingredients of Resepi Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 15 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 12 keping - roti.
  2. Sedia 12 keping - wrap spring roll.
  3. Sedia 6 keping - keju.
  4. Sedia 1/2 batang - timun.
  5. Sedia 3 keping - kobis putih.
  6. Sedia 3 keping - kobis ungu.
  7. Sedia 1/2 batang - karet.
  8. Sedia 1 - biji tomato.
  9. Sedia 1 tin - Tuna.
  10. Sedia 1 tin - kecil kacang merah panggang.
  11. Sedia 1 - biji cili hijau.
  12. Sedia 1 - labu bawang besar.
  13. Sedia 1 - sudu jus lemon.
  14. Sedia 1/2 - sudu kecil garam.
  15. Sedia 1/2 - sudu kecil lada sulah.

3 Instructions Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang

Dah ada 15 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Cuci ke semua bahan sayuran, cili hijau dan bawang. Hiriskan bawang, cili hijau lalu masukkan ke dalam mangkuk bersama Tuna dan Kacang Merah Panggang. Lalu taburkan garam dan lada sulah. Masukkan pula lemon dan gaulkan rata..
  2. Hiriskan timun, karet dan tomato. Belah 2 kobis putih dan kobis ungu. Celupkan wrap spring roll ke dalam air. Lalu letakkan atas papan pemotong dan bubuhkan roti, keju, timun, tomato dan tuna..
  3. Letakkan kobis, salad dan tutupkan dengan roti. Balutkan wrap spring roll yang di bawah roti dan celupkan sekeping lagi wrap spring roll ke dalam air lalu balutkan roti di bahagian atas. Potong 2 Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang dengan pisau tajam. Selitkan plastik atau kertas antara Wanpaku yang dikerat 2 agar Wrap Spring Roll tidak melekat. Siap untuk dinikmati. Selamat mencuba guys..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Wanpaku Sandwich Tuna Kacang Merah Panggang ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!