Home

Cara Membuat Chicken Pineapple Salad Sedap 12 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Chicken Pineapple Salad di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Chicken Pineapple Salad yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Chicken Pineapple Salad - resepipouler.com

12 Bahan - Bahan Resepi Chicken Pineapple Salad

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Chicken Pineapple Salad ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 12 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

 1. Sedia 1 keping - Dada Ayam.
 2. Sedia 2 - biji Telur Rebus.
 3. Sedia - Nenas potong dadu.
 4. Sedia Daun - Salad.
 5. Sedia - Bayam Brazil.
 6. Sedia - Tomato Ceri.
 7. Sedia - Thousand Island.
 8. Sedia - Hot Spicy Sos.
 9. Sedia - Cili Flakes.
 10. Sedia - Rempah Perap Ayam.
 11. Sedia - Minyak Zaitun.
 12. Sedia - Parmesan Cheese.

3 Cara Membuat Chicken Pineapple Salad

Dah ada 12 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Chicken Pineapple Salad pula. Simple saja cuma 3 langkah.

 1. Perap ayam bersama rempah cajun, lemon pepper, garlic salt dan minyak zaitun. Bakar ayam sehingga masak. Saya guna air fryer je 180° 8-10 min.
 2. Campurkan semua sayuran dan nenas. Hidang bersama ayam bakar yang di potong dadu serta telur rebus..
 3. Campurkan hidangan bersama thousand island dan hot spicy sos. Taburkan cili flakes dan parmesan cheese. Bon apetite 😋.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Chicken Pineapple Salad ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!