Home

Resepi Air Teh Halba By Bonda Cepat 3 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Air Teh Halba By Bonda di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Air Teh Halba By Bonda yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Air Teh Halba By Bonda - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi Air Teh Halba By Bonda

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Air Teh Halba By Bonda ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 sudu makan - halba.
  2. Sedia 1/2 - lemon.
  3. Sedia 1 sudu teh - madu.
  4. Sedia 1/2 - inch halia.
  5. Sedia 3 cawan - air.

3 Cara Memasak Air Teh Halba By Bonda

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Air Teh Halba By Bonda pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Rebus halba dengan 3 cawan air, biarkan sehingga mendidih..
  2. Kemudian masukkan halia ke dalam rebusan halba dan air biarkan sehingga air tinggal lebih kurang secawan..
  3. Tuangkan rebusan tadi ke dalam cawan, perahkan lemon ke dalam cawan dan masukkan madu. Dan siap untuk di minum, selamat mencuba ❤️😍.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Air Teh Halba By Bonda ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!