Home

Resepi Udang Celup Tepung Air Fryer Enak 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Udang Celup Tepung Air Fryer di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Udang Celup Tepung Air Fryer yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Udang Celup Tepung Air Fryer - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Udang Celup Tepung Air Fryer

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Udang Celup Tepung Air Fryer ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia - Udang segar.
  2. Sedia - Tepung goreng serbaguna (kakmie guna Bestari).
  3. Sedia - Breadcrumbs (kakmie guna Nona).
  4. Sedia - Telur.

2 Cara Penyediaan Udang Celup Tepung Air Fryer

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Udang Celup Tepung Air Fryer pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Celup udang dalam tepung. Kemudian celup pulak dalam telur. Lepas tu celup lagi ke dalam tepung. Dan celup semula ke dalam telur. Last skali gaulkan dengan breadcrumbs. Susun dalam bakul air fryer. - suhu 165 darjah - masa 5-6 minit.
  2. Kakmie spray minyak setitis dua untuk tambah lagi kerangupan udang goreng kita. Tapi kalau xnak spary minyak pun ok, masih sedap..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Udang Celup Tepung Air Fryer ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!