Home

Cara Memasak Hot Chocolate Drink Sedap 2 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Hot Chocolate Drink di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Hot Chocolate Drink yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Hot Chocolate Drink - resepipouler.com

2 Ingredients of Resepi Hot Chocolate Drink

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Hot Chocolate Drink ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 2 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 cawan - susu segar.
  2. Sedia 100 g - dark chocolate.

2 Cara Memasak Hot Chocolate Drink

Dah ada 2 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Hot Chocolate Drink pula. Simple saja cuma 2 langkah.

  1. Satukan susu dan coklat ke dalam satu periuk. Panaskan campuran sehingga mendidih.
  2. Kacau campuran sehingga sebati. Tuang ke dalam cawan dan enjoy!.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Hot Chocolate Drink ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!