Home

Cara Membuat Green Tea Ice Cream Cepat 6 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Green Tea Ice Cream di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Green Tea Ice Cream yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Green Tea Ice Cream - resepipouler.com

4 Bahan - Bahan Resepi Green Tea Ice Cream

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Green Tea Ice Cream ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 200 ml - susu segar.
  2. Sedia 1/2 cawan - susu pekat.
  3. Sedia 1 - sudu besar overlate.
  4. Sedia 5 - uncang teh hijau.

6 Cara - Cara Green Tea Ice Cream

Dah ada 4 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Green Tea Ice Cream pula. Simple saja cuma 6 langkah.

  1. Bahan diperlukan.
  2. Panaskan susu sehingga mendidih.
  3. Rendam uncang teh 10-15minit. Warna memang akan pucat kerana uncang teh tidak sama dengan serbuk teh hijau. Jika nak gantikan dengan serbuk teh hijau juga bole, lebih sedap rasanya. Mummy gunakan uncang teh kerana tiada serbuk teh hijau di rumah😁.
  4. Setelah teh sudah kembang, masukkan ke dalam bekas yang besar bersama susu pekat dan overlate. Kurangkan kuantiti susu jika mahu kurang manis..
  5. Pukul sehingga agak pekat..
  6. Gaul bersama colour rice. Masukkan ke dalam bekas dan tabur colour rice di atasnya. Bekukan 8-9jam sebelum di hidang. Selamat mencuba❤️.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Green Tea Ice Cream ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!