Home

Resepi Laici Lemonade Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi Laici Lemonade di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Laici Lemonade yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Laici Lemonade - resepipouler.com

5 Bahan - Bahan Resepi Laici Lemonade

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Laici Lemonade ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 Tin - Laici.
  2. Sedia 1 - Biji Lemon.
  3. Sedia 5-6 - Biji Limau Kasturi.
  4. Sedia 2 - Sudu Gula.
  5. Sedia 3-4 Cawan - Air.

4 Cara Membuat Laici Lemonade

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Laici Lemonade pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Panaskan air Dan Masukkan Gula. Kacau sehingga Gula hancur.
  2. Belah lemon kepada 2 bahagian. 1 bahagian hiris. Limau Kasturi belah 2.
  3. Perah limau Kasturi Dan lemon.
  4. Lemon yang telah dihiris, Potong kepada 4 bahagian. Untuk dimasukkan kedalam jag. Campur kesemua. Kacau. Kemudian sejukkan. Hidang ketika sejuk.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Laici Lemonade ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!