Home

Cara Membuat Aiskrim vanila kurma Mudah 7 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Aiskrim vanila kurma di rumah? Jika belum pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Aiskrim vanila kurma yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!. Hai and Assalamualaikum Sempena perintah kawalan pergerakkn ni, kita nk mintak tlg you guys semua bagi cadangan content apa yg boleh kita buat utk hiburkan. "Musim panas ni memang terasa nak makan aiskrim je… Kalau beli sorang satu mesti tak cukup kalau dapat kat budak-budak ni.". Rendam isi kurma dalam air kosong semalaman. Bağlantılar kurun, puanlar toplayın ve ödüller kazanın.

Aiskrim vanila kurma - resepipouler.com Stream Tracks and Playlists from Aiskrim Vanila Era on your desktop or mobile device. Cara-caranya: Kacau putih telur & gula sampai kembang. Resepı mudah aıskrım vanıla sedap. itravel icookieat.

7 Bahan - Bahan Resepi Aiskrim vanila kurma

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Aiskrim vanila kurma ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 7 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu pekat.
  2. Sedia 1 tin - susu cair.
  3. Sedia 1 liter - air.
  4. Sedia 2 - titis krim vanila.
  5. Sedia 4 - sd tepung jagung.
  6. Sedia - Secubit garam.
  7. Sedia - Hirisan kurma.

Gais ak dah try buat aiskrim ni. First time memang tak jd sebab cair. So kau kena putar sampai dia gebu n creamy. Bukan biasa-biasa rasa Aiskrim Malaysia yang dikongsikan oleh Puan Aida Radzuan ini.

3 Instructions Aiskrim vanila kurma

Dah ada 7 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Aiskrim vanila kurma pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Masukkan semua bahan ke dalam periuk kecuali hirisan kurma..
  2. Kacau sebati di atas api sederhana. Bila agak pekat, tutup api. Tunggu hingga sejuk..
  3. Masukkan hirisan kurma ke dalam plastik aiskrim diikuti adunan tadi. Ikat kemas. Sejukbekukan..

Rahsianya adalah dengan campuran tepung jagung, garam serta esen vanila. Menurut wanita ini lagi, resipi inilah. Kaalu suka perisa lain boleh letak apa-apa perisa yg anda suka. Utk aiskrim ni saya warnakan utk nmpk lebih menarik. Saya guna susu everyday, jadi org dewasa pun.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Aiskrim vanila kurma ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!