Home

Cara Membuat #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' Mudah 5 Bahan

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba masak sendiri Resepi #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

#pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' - resepipouler.com

5 Ingredients of Resepi #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream'

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 5 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 3 - bijik pisang (jenis pisang berangan,nangka,emas atau Kebatu).
  2. Sedia 1 - sudu besar butter.
  3. Sedia - Ice Cream Vanilla.
  4. Sedia 1 - sudu brown sugar.
  5. Sedia - Coklat rice (opt).

3 Cara Memasak #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream'

Dah ada 5 bahan di atas? Mari tengok cara membuat #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' pula. Simple saja cuma 3 langkah.

  1. Cairkan butter dengan api Yang sederhana...guna pan...masukan pisang yg dibelah 2.
  2. Biarkan pisang bertukar warna perang...campurkan brown sugar biar gula cair dan boleh angkat.
  3. Susun dalam bekas...hidangkan bersama ice cream dan hias dengan coklat rice...enjoying cooking fun...Shaf mesti boleh masak❤️💞.

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi #pinkboxcereal...#cook4Shaf...'Banana Caremel With Ice Cream' ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!