Home

Cara Memasak Vanilla Ice Cream With Choc Chips Mudah 4 Langkah

Aneka Resepi Masakan Populer, Mudah dan Sedap.

Anda pernah cuba buat sendiri Resepi Vanilla Ice Cream With Choc Chips di rumah? Jika tidak pernah, anda harus cuba resipi perkongsian ni. Sedap sangat! Malah hasilnya juga sangat lembut, segar dan yang paling penting, terjamin kebersihannya. Bila buat sendiri, anda boleh kawal penggunaan bahan pengawet dan juga MSG. Barulah boleh makan tanpa rasa ragu. Bahan Vanilla Ice Cream With Choc Chips yang digunakan pun sangatlah mudah dan ringkas. Jadi, selamat mencuba!.

Vanilla Ice Cream With Choc Chips - resepipouler.com

6 Ingredients of Resepi Vanilla Ice Cream With Choc Chips

Sebenarnya, mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Vanilla Ice Cream With Choc Chips ini tidak begitu sukar. Percaya atau tidak, anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 6 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi.

  1. Sedia 1 tin - susu cair.
  2. Sedia 1/3 cawan - susu pekat.
  3. Sedia 1 - sudu kecil esen vanilla.
  4. Sedia 1 sudu makan - ovalette.
  5. Sedia 1/2 cawan - choc chips.
  6. Sedia - Pewarna yang disukai.

4 Instructions Vanilla Ice Cream With Choc Chips

Dah ada 6 bahan di atas? Mari tengok cara membuat Vanilla Ice Cream With Choc Chips pula. Simple saja cuma 4 langkah.

  1. Campurkan susu cair, susu pekat, ovalette, dan esen vanilla ke dalam bekas. Pukul sehingga kembang...anggaran masa dalam 10-15 minit..
  2. Setelah kembang, masukkan pewarna pink dan pukul sehingga rata. Masukkan ke dalam bekas dan titikkan pewarna pink lagi dan masukkan choc chips. Mix kan dengan kayu chopsticks. Tak payah rata biar ada lapisan warna..
  3. Boleh juga asingkan adunan kepada beberapa bahagian dan masukkan pewarna yang digemari. Kemudian lapiskan adunan berwarna ke dalam satu bekas yang lain..
  4. Setelah siap, taburkan lagi choc chips di atas adunan. Masukkan dalam freezer semalaman..

Mudah saja, bukan? Bahan-bahan pun tak susah nak cari. Dengan perkongsian resepi Vanilla Ice Cream With Choc Chips ini, mudah-mudahan lebih ramai yang dapat membuatnya sendiri di rumah. Mana tahu, mungkin ada yang dapat jana pendapatan tambahan sekaligus. Selamat mencuba!